Uutiset

Pelastusristeilijä Ossi Barckin tarina vuosilta 1983-2007

30.12.2013

Vuonna 2013 tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun oman aikansa Suomen suurin vapaaehtoisvoimin miehitetty pelastusristeilijä Ossi Barck tuli asemapaikalleen Porvoon Sköldvikiin vapaaehtoisten meripelastajien käyttöön. Risteilijän yksi päälliköistä ja Nesteen Venekerhon meripelastusjaoston puheenjohtajista, Jukka Illman, kirjoitti muistiin Ossi Barckin tarinan kolmelta vuosikymmeneltä 1983-2007. Tämän mielenkiintoisen tarinan vapaaehtoistoiminnasta pelastusristeilijä Ossi Barckilla voi lukea oheisesta PDF:stä. Se löytyy myös Porvoon Meripelastajien historiasta kertovilta sivuilta.

Vuonna 2007 Neste Oil Oy:ssä todettiin, ettei meripelastusaluksen ylläpito kuulu pörssiyhtiön toimenkuvaan ja PR Ossi Barck myytiin Saksaan pienelle varustamolle kauppalaivojen miehistön vaihtoja, tuulipuistojen kunnossapitoa ja muita vastaavia tehtäviä suorittavaksi MV Emswindiksi. Emswind kärsi vaurioita 08.02.2009 Emdenin satamassa, kun pelastusalus Soloven törmäsi matkustaja-alus Wappen von Borkumiin, joka edelleen törmäsi Emswindiin. Viimeisimmän tiedon mukaan risteilijä on myyty edelleen Kameruniin.

Vanhempi apuvene Hulda on museoitu Kotkaan Kymenlaakson museon kokoelmiin. Museon kokoelmissa on myös muuta Ossi Barckiin liittyvää aineistoa ja esineistöä. Uudempi Hulda myytiin yhdessä Ossi Barckin kanssa.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group