Uutiset

Perehdytystä venäläisille pelastusristeilijöihin

9.12.2013

 

Suomen Meripelastusseura on myynyt kaksi vanhaa Arun-luokan pelastusristeilijää Venäjälle. Toinen myydyistä risteilijöistä on Porvoossa ollut Mac Elliot ja toinen Hangossa ollut Russarö. Venäläiset vapaaehtoiset meripelastajat Kronstadtissa saavat toisen risteilijöistä käyttöönsä. Porvoon Meripelastajat kouluttivat kahtena marraskuun viikonloppuna uusia venäläismiehistöjä Arunien saloihin ja valmistautumaan siirtomatkaan Tolkkisista Kronstadtiin.
 
 
Viisi vuotta sitten Venäjälle perustettiin vapaaehtoisten meripelastajien yhdistys ”Kronstadt”. Yhdistyksessä toimii 45 vapaaehtoista, joista viitisentoista toimii aktiivimeripelastajina. Mukana on miehiä ja naisia. Meripelastusyhdistys Kronstadtin puheenjohtaja Igor Kalinin kertoi ajatuksen vapaaehtoistyöstä syntyneen heidän tavattuaan porvoolaisen pelastusristeilijä Ossi Barckin miehistön jäseniä aiemmin Venäjällä aluksen turvatessa Pietarista Laatokalle matkannutta suomalaista huvialuseskaaderia.
 
 
Kronstadtilaisilla on ollut käytössä kaksi pienehköä RIB-venettä. Pelastusristeilijä mahdollistaa vapaaehtoisten meripelastajien monipuolisemman toiminnan ja kouluttamisen Pietarin edustalla. Kronstadtin venäläiset vapaaehtoiset ovat olleet mukana suomalais-venäläisessä RescOp-hankkeessa, jolla parannetaan Suomen ja Venäjän välistä meripelastuspalveluiden yhteistyötä. Tavoitteena on lisätä meriturvallisuutta ja pienentää ympäristöriskejä yhteisen tutkimuksen, kehitystyön ja koulutuksen myötä. Kotkalaiset vapaaehtoiset meripelastajat ovat osallistuneeet aktiivisesti venäläisten kouluttamiseen. Venäläisryhmä on osallistunut lisäksi Suomen Meripelastusseuran järjestämään koulutukseen Bågaskärin toimintakeskuksessa. Venäjällä he valmistautuvat kouluttamaan uusia vapaaehtoisia meripelastajia kansainvälisen meripelastusjärjestön International Maritime Rescue Federation (IMRF) standardien mukaisesti.

 

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group