Uutiset

Operaatio Meritähti turvaa vesilläliikkujia myös Porvoon merialueella

19.6.2013

Meripelastusseuran juhannuspäivystys, Operaatio Meritähti, käynnistyy torstai-iltana. Lähes 150 pelastusalusta ja 2 000 vapaaehtoista meripelastajaa on koko viikonlopun valmiina auttamaan merihätään joutuneita rannikolla ja sisävesillä ympäri maata. Alukset ovat liikkeellä tai päivystävät välittömässä lähtövalmiudessa sunnuntai-iltaan asti.

Porvoossa vapaaehtoiset meripelastajat partioivat kummallakin veneellä, PV Securitaksella sekä uudella PV Aktia Porvoolla.

Vapaaehtoisille meripelastajille keskikesä on vuoden kiireisintä aikaa. Viime vuonna Meripelastusseuran yksiköt hoitivat juhannusviikolla lähes sata erilaista pelastus- ja avustustehtävää. Valtaosa avuntarvitsijoista on huviveneilijöitä ja yleisin avuntarpeen syy tekninen vika.

Meripelastajat toivovat, että juhannuksen viettoon vesille lähtevät pitäisivät mielessä turvallisuusasiat. Veneen varusteet kannattaa tarkistaa ennen lähtöä ja pelastusliivit on hyvä pitää päällä aina vesillä ollessa. Sääennusteet on syytä ottaa huomioon reittiä suunnitellessa ja niitä kannattaa seurata myös matkan aikana. Matkasuunnitelma on tärkeää kertoa kotiin jääville.

Meripelastuksen hälytysnumero on 0204 1000. Liikkeellä olevat pelastusalukset päivystävät myös kutsukanavia VHF 16 ja VHF DSC 70. Sisävesillä hälytysnumero on 112.

Meripelastusseuran vapaaehtoismiehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet tähän mennessä 242 hälytystehtävää. Viime vuonna tehtäviä kertyi yhteensä 1 213. Apua sai 2 395 ihmistä ja 1 017 alusta. 44 ihmistä pelastettiin todennäköisesti varmalta menehtymiseltä.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group