Alukset

PV Securitas

HTECH A25 SAR -tyyppinen PV2-luokan PV Securitas on itsenäiseen toimintaan tarkoitettu etsintä- ja pelastusyksikkö. Kahdeksanmetrisen veneen huippunopeus on 33 solmua, matkanopeus 30 solmua ja toimintasäde noin 120 meripeninkulmaa. Vauhdin takaa 300 hevosvoiman Steyr 306 –moottorin ja Alamarin-Jet 288 –vesijetin yhdistelmä.  Veneen runko on rakennettu merialumiinista, joka on hyvin korroosiota, mekaanista kulutusta ja rasitusta kestävä materiaali.

PV2:n suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota miehistön työturvallisuuteen sekä työskentelyn helppouteen. Kansi on tasainen ja kokonaan ympäri käveltävissä. Avoin perä helpottaa vedestänostotilanteita.

PV Securitaksen tärkeimmät mitat:

Pituus:                 7,95 m

Leveys:                2,85 m

Moottori:             Steyr MO306H43WJ 300 hv

Huippunopeus:    32 solmua

Minimimiehitys:   2 henkilöä

 

PV Aktia Porvoo


PV Aktia Porvoo on Boomeranger RIB C-1100 -tyyppinen PV3-luokan pelastusvene. Katettu kovapohjainen kellukevene (RIB) on varustettu kahdella dieselmoottorilla (yhteisteho 552 kW) ja vesisuihkuvetolaitteilla. Toimintaan itsenäisenä etsintä- ja pelastusyksikkönä rannikolla ja saaristossa kykenevässä aluksessa on ammattitason navigointilaitteet ja monipuolinen meripelastusvarustus.
PV Aktia Porvoon tärkeimmät mitat:

Pituus:                                        11,9 m
Leveys:                                        3,65 m
Moottorit:                                    2 x 370 hv
Huippunopeus:                           35 solmua
Minimimiehitys:                         3 henkilöä

Tekninen toteutus: W3 Group